Doorgaan naar inhoud
woontrends 2022

WOONTRENDS 2022 | Dit zijn de zomer trends voor 2022 | MeubelBaas

De tijd van de zon, kleurrijke bloemen en lange zomeravonden is aangebroken. Met de zonnige dagen in aantocht kijken we er ongetwijfeld allemaal naar uit om onze interieurs helemaal summerproof te maken. Er zijn een aantal nieuwe trends ontwikkeld en bestaande trends waar we eerder dit jaar een blog over schreven, worden in een nieuw jasje gestoken.

Wij houden je graag up-to-date over kleuren en materialen: dit zijn de interieurtrends voor de zomer van 2022.

Interieur Kleur | Woontrends 2022

De interieur kleuren voor deze zomer bestaan uit lichte en natuurlijke tinten. Denk hierbij aan de frisse blauwe kleuren, aardetinten en olijfgroene kleuren. Zij zorgen voor een rustige uitstraling en doen ons denken aan de natuur. Eerder dit jaar bracht Flexa als kleur van het jaar een frisse blauwe kleur uit, namelijk Bright Skies. De kleur doet denken aan een nieuw begin en is eenvoudig te combineren met andere kleuren. Ook Histor bracht een kleur van het jaar uit, namelijk Olive Sprig. De grijsgroene kleur geeft elke ruimte een rustige uitstraling die meteen doet denken aan groei van de natuur. Olive Sprig zorgt bovendien voor een organische uitstraling. Beide kleuren passen bij de woontrends van de zomer van 2022 en de trend biofilisch design die we eerder dit jaar in een blog bespraken.

Ook wordt het toepassen van ton-sur-ton (oftewel: toon-op-toon kleuren) steeds populairder. Het zijn in feite kleuren met dezelfde kleurtoon, maar met een andere hoeveelheid wit erbij die je in het hele interieur laat terugkomen. Dat kan door middel van muurverf, gordijnen, de bank of de accessoires. Om een extra opvallende ruimte te creëren, kan je zelfs het plafond mee schilderen.

loopruimte woontrends 2022
kleuren woontrends 2022

Terug in de tijd

Tegenwoordig zijn de woontrends uit de jaren 70 niet weg te denken uit ons interieur. Denk aan warme kleuren, ronde vormen en retro items. De moderne twist zie je vooral terug in het kleurgebruik. Waar we vroeger voornamelijk opvallend oranje zagen, zien we nu kalmere kleuren. Deze trend is ook eenvoudig toe te passen in accessoires, zoals vazen, kussens en servies. De schrootjesmuur maakt plaats voor de moderne houten latjes. Dit kan je toepassen op de muur of laten terugkomen in het meubilair, zoals in de kastjesdeuren. Onze wijnkast Tweak en kussen Rib zijn de perfecte items voor een interieur die geïnspireerd is door the Seventies!

welke woontrends in 2022

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Doordat duurzaam meubilair wordt gemaakt van materialen die langer meegaan dan gemiddelde meubels hebben zij een veel langere levensduur. Het is dus niet alleen goed voor het tegengaan van het uitputten van bepaalde grondstoffen, het is op langer termijn ook goed voor je portemonnee!


Je ziet duurzaamheid dus overal terug, maar hoe pas je duurzaamheid toe in je interieur? Bij de aanschaf van meubels kan je denken aan meubels die gemaakt zijn van gerecycled leer of stoffen die gemaakt zijn van gerecyclede petflessen. En als het gaat om hout dan kun je denken aan mangohout. Mangohout is een duurzame houtsoort, omdat deze afkomstig is van oude mangobomen die geen vruchten meer dragen. Het is een hardhoutsoort, wat ervoor zorgt dat het sterk is en een hoge dichtheid heeft. Die eigenschappen maken meubelen van mangohout slijtvast en ijzersterk. Ben jij benieuwd hoe onze collectie van mangohout eruitziet? Bekijk dan onze Denver meubelserie.

duurzameheid woontrend 2022

Conclusie | Woontrends 2022

Dit zijn de woontrends 2022 voor deze zomer. Van kleur gebruik tot duurzaamheid. Je weet nu welke kleuren door Flexa en Histor zijn uitgeroepen tot kleur van het jaar. Combineer dit gerust met andere rustige neutrale tinten. Het grootte voordeel van de kleuren uit de woontrends 2022 is dat ze erg toegankelijk zijn en goed aansluiten bij een grote diversiteit aan producten. 


Verder hebben we het in de woontrends 2022 gehad over een stukje terug gaan in de tijd. En dan wel naar de jaren 70. Hierbij moet je denken aan warme kleuren, ronde vormen en retro items. Het enige wat in de woontrends van 2022 niet mee is gekomen uit de jaren 70 zijn de felle kleuren. Die mogen we in 2022 gewoon achterwegen laten.


Als laatste behandelde we in deze blog de duurzaamheid. De gehele eeuw staat in elke branche in het teken van duurzaamheid en dus besteden we in deze woontrends 2022 blog er ook zeker aandacht aan. Maak bij het kopen van nieuwe meubels een bewuste keuze voor duurzame producten, bijvoorbeeld een houtsoort die niet alleen wordt gekapt vanwege productie, bijvoorbeeld Mangohout. Meer weten over mangohout en waarom deze houtsoort enorm duurzaam is? Lees dan eens ons artikel over mangohoutVorig artikel VINTAGE VLOERKLEED | 5 redenen waarom jij een vintage vloerkleed MOET hebben
Volgend artikel Dit zijn eyecatchers voor jouw woonkamer!