Doorgaan naar inhoud
Gratis Verzending boven de €200 in NL & BE
Gratis Verzending boven de €200 in NL & BE
Mangohouten eettafel meubelbaas

Wat is Mangohout? | ALLES wat je MOET weten!

Mangohout is niet meer weg te denken uit de meubelwereld. In een rap tempo heeft deze prachtige houtsoort zijn plekje veroverd in woonmagazines en winkels. Ook bij MeubelBaas zijn we er dol op. Dat is zo gek nog niet, mangohout biedt namelijk vele voordelen. Met haar warme tint past het mangohout perfect bij het staal van een industrieel interieur. Tevens is het duurzaam en makkelijk in onderhoud. Perfect toch? In dit artikel vertellen we je alles over mangohout. Veel leesplezier!

Waar komt mangohout het vandaan

Yes, mangohout komt van een mangoboom! Deze bomen groeien in tropische klimaten en kunnen absoluut niet tegen vorst. De mangoboom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar omdat mango’s zeer populair zijn, worden ze tegenwoordig op meerdere tropische plekken in de wereld gekweekt. 


Je kan de mango plantages tegenkomen in Oost-Afrika, Brazilië, Israël maar ook in Spanje. Na de bewerking van het hout eindigt een deel van ervan in Apeldoorn, de thuisbasis van MeubelBaas. 

Zijn mango houten meubels duurzaam?

Vanaf het moment dat de mangoboom geen vruchten meer draagt, wordt het voor de mango boeren economisch minder waard. In plaats van het hout weg te gooien, wordt het gebruikt voor de productie. 


Het hout wordt als het ware “hergebruikt” tot de schitterende mango houten meubelen in onze webshop. Er worden weer nieuwe bomen geplant op dezelfde plantage om het proces te herhalen.

mangohouten eettafel Odin
Eettafel Odin | ​​MeubelBaas

Het grootste verschil in duurzaamheid tussen mangohout en andere houtsoorten is wat ons betreft het kap-proces. In tegenstelling tot de kapping van de meeste houtsoorten veroorzaakt dit bij mangohout geen onnodige verwoesting van natuurgebieden. Wanneer je wilt kiezen voor een duurzaam product, kan je dus prima gaan voor mangohout.

De voor en nadelen mangohouten meubels

Voordelen:

- Mangohout is een duurzaam product
- Mangohout heeft weinig onderhoud nodig
- Het is een kwalitatief sterk houtsoort
- Mangohout is zeer betaalbaar
- Elk meubelstuk is uniek!


Nadeel:

- Tussen de verschillende planken van mangohout kunnen kleine oneffenheden zitten
- Kleur is niet altijd egaal


Je begrijpt nu wellicht, dat de voordelen ruim opwegen tegen de nadelen. Kies net als vele andere voor een mango-houten meubel en geniet nog jarenlang van de kwaliteit en uitstraling.

Mangohouten meubels bij MeubelBaas

Mangohout en MeubelBaas zijn een match, dat had je misschien al wel door. Vandaar dat we dan ook een ruim assortiment mango-houten meubels aanbieden. In onze winkel vind je onder andere:



Eettafel van Mangohout:

Doordat mangohout een stevige houtsoort is, wordt het veel gebruikt voor eettafels. Je kunt met het hele gezin rond te tafel zitten en hoeft niet al te voorzichtig te zijn. Naast dat de mango houten eettafel super stevig is, zie je niet snel krassen en viezigheid op het blad. Tafels van mangohout zijn dus ideaal voor een (groot) gezin. 


Salon en bijzettafels:

Net zoals andere meubels verwerkt met mangohout, zijn salon en bijzettafels van mangohout niet meer weg te denken. Mangohouten salon/bijzettafels geven iedere ruimte een speelse uitstraling. Ronde salontafels van mangohout breken daarnaast ook de rechte lijnen van het interieur. 


TV-meubel van mangohout:

TV-meubels moeten sterk, functioneel en een lust voor het oog zijn. De televisie is vaak goed zichtbaar in het interieur, dus het is belangrijk dat het TV-meubel aansluit op de rest van jouw inrichting. Een mangohout TV-meubel biedt alle eigenschappen die je ervan mag verwachten. Het combineert een robuust uiterlijk met een warme glans. Bovendien kun je er alle kanten mee op qua stijl en wensen.  

Boekenkast van Mangohout

Bij MeubelBaas hebben we boekenkasten gemaakt van mangohout in verschillende maten, die zowel geschikt zijn voor kleine als grote ruimtes. Het robuuste mangohout in combinatie met het zwarte metalen frame van de boekenkasten zorgen voor de industriële en stoere uitstraling. 

Onderhoud mangohout

Mangohout heeft ,net als vele andere dingen in het leven, aandacht en liefde nodig. Als je mangohout op de juiste manier verzorgt, geniet je extra lang van je meubels. Hoewel het vrij goed bestand is tegen water raden we je aan om niet met een spons en water in de weer te gaan op je mangohout. Mango meubels onderhouden doe je met deze richtlijnen in je achterhoofd:

  • Neem af met een licht vochtige doek, bij voorkeur een doek zonder stiksels om krassen te voorkomen
  • Vermijd schoonmaakspullen met een ruw oppervlak
  • Gebruik geen meubelpoets of schoonmaakmiddelen waar siliconen in zitten, want die kunnen hout op termijn uitdrogen
  • Onderhoud mangohout niet met schoonmaakmiddelen die ammoniak bevatten
  • Maak gebruik van de Woodcare Kit, lees hieronder meer:

Wood Care Kit:

Met de Woodcare Kit ben je verzekerd van langdurig plezier van je meubels. Deze kit bestaat uit een woodcleaner en een polish product. Start met een grondige reiniging, hiervoor gebruik je de wood cleaner. Dit product reinigt, ontvet en verwijdert vuil en vlekken. 

Na de grondige reiniging is het tijd om ​de wood polish erbij te pakken. Breng de polish dun en egaal aan met de bijgeleverde microvezel doek en laat het drogen. Bij hardnekkige glans strepen kan je de behandeling herhalen.  

Tot slot:

Mocht je, na het lezen van dit artikel, nog vragen hebben over Mangohout. Neem dan vooral contact met ons op. We staan voor je klaar en helpen je graag verder! Geen vragen meer en direct een kijkje nemen bij onze meubels van mangohout? Klik dan hier.

Vorig artikel ALLES over verlichting | Van hanglamp tot industriële lamp