Doorgaan naar inhoud
welk formaat eettafel heb ik nodig

Hoe groot moet mijn eettafel zijn? | Kies de maat die past bij jouw huis

De ruimte voor je eettafel

Een belangrijke vraag om mee te beginnen; hoeveel ruimte heb je voor de eettafel? Dit kun je makkelijk zelf opmeten. Waar je op moet letten is waar komt de tafel te staan in de ruimte. Komt je tafel tegen een wand te staan, dan heb je ongeveer 60 tot 70 cm nodig om je eetkamerstoel naar achteren te schuiven.

Het is ook handig als je nog voorbij de eettafel kunt lopen, zodat niet iedereen hoeft op te staan als je even iets uit de keuken moet pakken. Voor de loopruimte moet je rekening houden met 60 cm. Dus als je de centimeters bij elkaar optelt voor het aanschuiven van je stoel en de loopruimte, dan moet je eettafel minimaal 120 cm van de wand staan.

ruimte rond eettafel die nodig is

Aantal personen

Je eettafel moet natuurlijk groot genoeg zijn zodat alle personen uit het gezin aan tafel kunnen zitten. Bij een gezin van 8 personen heb je een grote eettafel nodig. Maar als je met z’n tweeën bent kun je kiezen voor een kleinere eettafel. Houd er rekening mee dat je per persoon 70 cm ruimte aan de eettafel moet rekenen.

Dus als je met 8 personen aan tafel wil schuiven moet je tafel minimaal 300 cm lang zijn. Als je dit te groot vindt of je hebt daar de ruimte niet voor, kun je er ook voor kiezen om personen aan het hoofd van de tafel te plaatsen. Let er dan wel op dat je het juiste onderstel kiest. Wij raden aan om te kiezen voor een matrixpoot of een blokpoot.

verschillende poten ruimte eettafel

Veel gekozen tafels

Bij MeubelBaas kan je kiezen uit een ruim assortiment. Er zijn verschillende vormen tafelbladen, kleuren, afmetingen, materialen en onderstellen. Dit zijn veel gekozen tafels die erg geliefd zijn onder onze klanten:

Vorig artikel Dit zijn eyecatchers voor jouw woonkamer!
Volgend artikel ALLES over verlichting | Van hanglamp tot industriële lamp