Doorgaan naar inhoud
Gratis Verzending boven de €200 in NL & BE
Gratis Verzending boven de €200 in NL & BE
fauteuil yeti interieur eyecatcher

Dit zijn eyecatchers voor jouw woonkamer!

Binnen een ruimte is het belangrijk dat er een focuspunt is. Wanneer je een focuspunt hebt creëer je meer rust en eenheid binnen een ruimte. Je kunt niet overal de focus opleggen, daarom is het belangrijk dat je een opvallende eyecatcher hebt in jouw ruimte. In deze blog leggen wij uit hoe jij je woonkamer kan omtoveren aan de hand van echte eyecatchers!

Wat zijn eyecatchers?

Eyecatcher is een Engelse benaming voor opvallend; iets wat in het oog springt. Aan de hand van opvallende items, dus eyecatchers, kun je een vernieuwende sfeer creëren binnen jouw interieur. Dit hoeven uiteraard geen drastische of moeilijke veranderingen te zijn.

Breng buiten naar binnen

Breng kleur in jouw ruimte! Het is een feit dat planten sfeer brengen in een ruimte. Je hebt duizenden soorten planten, dus voor ieder wat wils. Een grote opvallende plant staat prachtig en daarnaast is het een echte eyecatcher in een ruimte. Naast dat planten een onmisbare accessoire is in jouw woonkamer, brengt het ook voordelen met zich mee. Een plant zorgt namelijk voor een schonere lucht, minder stress, helpt bij verkoudheid, een goede nachtrust en nog veel meer!

Wil jij liever geen levende planten, omdat jij geen tijd of zin hebt om ze te onderhouden? Dan kun je ervoor kiezen om droogbloemen te nemen. Droogbloemen blijven goed en vergaan niet. Daarnaast zijn ze ook supermooi en geeft het een authentieke uitstraling.

eyecatchers woonkamer
eyecatchers woonkamer

Kunst

Breng het museum naar je huis! Een bijzonder schilderij kan wonderen verrichten in jouw ruimte. Het valt op en het brengt sfeer, persoonlijkheid en karakter in een ruimte. Om deze redenen kan een schilderij een echte eyecatcher worden binnen jouw ruimte.

Accessoires

Een eenvoudige manier om de sfeer te veranderen binnen een ruimte is het plaatsen van accessoires. Een opvallende accessoire kan een echte eyecatcher worden binnen een ruimte. Aan de hand van bijvoorbeeld gekleurde vazen of een opvallende spiegel kun je dit. 

spiegels als eyecatcher in je interieur
fauteuil zinzi als eyecatcher in je interieur

Breng kleur

Door een nieuw kleurtje te geven aan je muren kan dit meteen de hele ruimte doen veranderen. Dit is ideaal voor als je geen fan bent van accessoires, maar toch iets unieks wilt hebben in jouw woonkamer. De nieuwe lentekleuren van het jaar 2022 zijn vooral lichte frisse pastel kleuren. Hierbij kun je denken aan aardetinten, frisse blauwe kleuren of gedempte olijf kleuren.

interieur bank eyecatcher
eyecatcher breng kleur

Verlichting

Een opvallende vloer of hanglamp kan de show stelen. Het is gemakkelijk een vloerlamp te combineren met jouw interieur. Aan de hand van opvallende lichtbronnen, maak je een vloer of hanglamp nog unieker.

Aan de hand van een opvallende tafellamp kan je hetzelfde effect creëren. Momenteel zijn speelse tafellampen helemaal de trend.


vloerlamp staande lamp saturn eyecatcher
tafellamp monkey eyecatcher

Ben jij al geïnspireerd?

Vorig artikel WOONTRENDS 2022 | Dit zijn de zomer trends voor 2022 | MeubelBaas
Volgend artikel Hoe groot moet mijn eettafel zijn? | Kies de maat die past bij jouw huis