Doorgaan naar inhoud
vintage vloerkleed

VINTAGE VLOERKLEED | 5 redenen waarom jij een vintage vloerkleed MOET hebben

Een vintagelook is tijdloos en past vaak in elk interieur. Een vintagelook is gemakkelijk te creëren met een vloerkleed. Een vloerkleed zorgt ervoor dat meubels met elkaar worden verbonden. Dit zorgt voor rust en eenheid in een ruimte. In deze blog leggen wij jou uit waarom een vintage vloerkleed niet mag ontbreken in jouw interieur.

Verschil tussen vintage en vintagelook

Vintage is een Frans woord voor gebruikte producten die weer in de mode zijn of altijd tijdloos zullen blijven. Dus als men denkt aan vintage, wordt dit vaak gelinkt met tweedehands producten, maar in werkelijkheid is dit niet altijd het geval. Daarom is er een verschil tussen vintage en een vintagelook. Een vintagelook is een nieuw product die zo ontworpen en behandeld is, waardoor het een vintage uitstraling krijgt.

1. Een vintage vloerkleed is tijdloos

Een vintagelook vloerkleed is tijdloos en past in elk interieur. Het geeft karakter in de woonkamer en is een echte eyecatcher. Een vintage vloerkleed is vaak een kleed waar meerdere kleuren en vormen in voorkomen. Kies één of meerdere tinten uit die voorkomen in het vloerkleed. Laat één van die tinten terugkomen in jouw interieur. Op deze manier past het vintage vloerkleed perfect in jouw ruimte. Bijvoorbeeld een vaas, kussen of een kaars met deze tinten. Makkelijker kan het niet!

2. Een vintage vloerkleed is een echte eyecatcher

Een vintage vloerkleed is ideaal voor ruimtes die net wat meer karakter kunnen gebruiken. Aan de hand van een vintage vloerkleed creëer je meteen een warme sfeer in huis. Een vintage vloerkleed brengt gezelligheid met zich mee en daarnaast worden je voeten verwarmd. Je kunt een vintagevloerkleed neerleggen in de woonkamer, onder een eettafel of slaapkamer. Het maakt niet uit waar je het neerlegt; het past overal!

3. Een vintage vloerkleed biedt veel mogelijkheden

Bijna elk vintage vloerkleed is anders. Zo heb je heel veel verschillende kleuren en varianten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je tientallen mogelijkheden om het perfecte vintage vloerkleed te bemachtigen. Kies je voor een vintage vloerkleed met een patchwork of barokke print? Kortom keuze zat!

4. Klassiek en modern combineren

Vintage vloerkleden hebben vaak een wat klassiekere look. Wanneer je een modern, strak interieur hebt, kun je dit afbreken met een vintage vloerkleed. Door verschillende stijlen met elkaar te combineren, creëer je een unieke woonruimte.

5. Een toevoeging in elke ruimte

Een vintage vloerkleed is een perfecte toevoeging in elke ruimte van je huis. Woonkamer, eetkamer, slaapkamer of keuken? Het kan allemaal! Het voegt in zeker zin sfeer toe in jouw interieur, wat voor stijl je ook hebt.


vintage vloerkleed groen

Ben jij al enthousiast geworden?

Bekijk ook onze vintagelook ‘’Badour’’ vloerkleden!

Vorig artikel Maak jouw woonkamer lente ready!
Volgend artikel WOONTRENDS 2022 | Dit zijn de zomer trends voor 2022 | MeubelBaas