Doorgaan naar inhoud

Mangohouten meubels: exclusief, modern en duurzaam

Mangohouten meubels: exclusief, modern en duurzaam

Bij MeubelBaas verkopen we enkel producten van de beste kwaliteit. Ooit gehoord van meubels van mangohout? We verkopen tafels, stoelen en kasten gemaakt van mangohout. Deze meubels zijn van hoge kwaliteit, en kun je aanschaffen voor een betaalbare prijs. Dit soort hout is exclusief, exotisch en duurzaam. Wil je ook mangohouten meubels kopen? Lees je hier in over alle voordelen van een mangohouten meubel.


Wat is mangohout precies?

Wil je mangohouten meubels kopen? Dan wil je vast eerst weten wat het precies is. De afgelopen jaren is dit hardhout steeds populairder geworden in Nederland. Dit komt voornamelijk omdat het een sterke en duurzame houtsoort is. Dit soort hout is, niet geheel onverwachts, afkomstig van de mango fruitboom. Het meeste mangohout wat je in Nederland zult tegenkomen is afkomstig uit India. Maar, mangobomen kun je overal vinden in Zuidoost-Azië en Australië. Een mangoboom kan wel tot 40 meter groot worden. De stam kan een omtrek hebben van wel 3 tot 5 meter. De kleurtint van het hout verschilt, wat steeds weer voor unieke meubels zorgt.


De eigenschappen van mangohout

Hardhout van de mangoboom is een natuurproduct. Daarom zijn geen twee meubels hetzelfde! Sommige mensen vinden dit een nadeel, maar wij bij MeubelBaas vieren diversiteit. De ene boom is iets geler dan de ander, en het patroon van de nerven wijkt natuurlijk ook van elkaar af. Iedere mangohouten kast of tafel is daarom uniek. Dit hout is een soort hardhout. Daardoor is de dichtheid van het hout enorm. Dit maakt meubels van dit materiaal extreem sterk, en zal daardoor minder snel beschadigen. Van alle hardhoutsoorten, is deze soort hardhout het meest betaalbaar. Ook fijn voor je portemonnee dus.


Exclusieve en warme uitstraling

In de landen van herkomst wordt mangohout gezien als een symbool van rijkdom en luxe. Over het algemeen heeft deze soort hout een warme, gele uitstraling. Daardoor geven meubels van mangohout een warme tint aan een modern of industrieel interieur. Bij MeubelBaas verkopen we deze meubels vaak in combinatie met een stalen frame. Hierdoor passen onze meubels perfect bij een modern huishouden, en creëert het gezelligheid in je woonkamer of keuken. Een mangohouten kast of tafel is een echte blikvanger in je woonruimte.


Mangohouten meubels zijn duurzaam

Wist je dat meubels van mangohout ook nog eens hartstikke duurzaam zijn? Hoe ouder de boom is, hoe slechter de opbrengst mango’s. Daarom zit er voor mango boeren niets anders op dan de oude bomen te kappen, om vervolgens plaats te maken voor nieuwe mango bomen. Het hout wat gebruikt wordt voor het produceren van een mangohouten kast of tafel is daarom resthout. Er worden dus geen extra bomen gekapt voor het maken van meubels van mangohout. Dit is, gezien de staat van het regenwoud en het milieu in het algemeen, een groot voordeel aan het gebruiken van resthout voor meubels.


Welke meubels van mangohout kun je kopen?

Mangohouten bartafels, salontafels, en dressoirs, je kunt dit soort hout voor allerlei mangohouten meubels gebruiken. Bij MeubelBaas hebben we een breed aanbod aan verschillende opties voor je interieur.


Alle soorten tafels

Eettafels, bartafels, salontafels of bijzettafels - we hebben het allemaal. Een mangohouten meubel staat prachtig bij donkere én lichte tonen in je huis. Wil je jouw woonkamer wat opfleuren? Een salontafel staat enorm gezellig op een pluizig wollen tapijt. Maar ook de eetkamer wordt een stuk gezelliger met een mangohouten tafelblad. Kom snel langs in onze vestiging om advies in te winnen. Want, past bijvoorbeeld een bijzettafel toch niet beter bij je interieur indeling? Bij MeubelBaas kun je altijd rekenen op eerlijk advies.


Kasten van mangohout

Ook kasten van mangohout kun je in allerlei soorten en maten vinden. Een kast is in de eerste plaats natuurlijk gewoon een opbergplek. Maar, het is nog zoveel meer dan dat! Want, je interieur staat of valt bij de aanschaf van een kast. We bieden een groot assortiment verschillende kasten van mangohout aan. Dressoirs, boekenkasten en Tv-meubels bijvoorbeeld, maar ook opbergkasten voor algemeen gebruik. Onze kasten van mangohout hebben in veel gevallen een frame van staal. Hierdoor staat het perfect bij ieder interieur.


Andere meubels van mangohout

Je hebt natuurlijk ook nog andere meubels gemaakt van dit soort hout. Zo kun je ook eetkamerstoelen vinden, werkbladen voor keukens, en accessoires zoals lampen. Je kunt alle meubels van mangohout gemakkelijk met elkaar combineren, doordat ze allemaal een soortgelijke stijl hebben.


Hoe onderhoudt je mangohout?

Als je meubels van mangohout koopt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit kun je doen door het hout op de juiste manier te verzorgen. Alle mangohouten meubels die je koopt zijn behandeld tegen vocht en vlekken. Als je je mangohouten tafel toch wilt behandelen, raden we aan om een care kit te kopen voor hout. Je kunt bij ons verschillende producten kopen om je meubel zo goed mogelijk te beschermen. Zo kun je bij ons Wood Polish kopen, een Wood Care Kit, Greenfix Black en een Natural Wood Sealer.


Mangohouten meubels buiten zetten?

Het zou prachtig staan, een tafel van mangohout of een kastje op je terras tussen de bloempotten en planten. Helaas is hout van de mangoboom met haar Sub-Saharische roots niet geschikt voor de wisselende weersomstandigheden van Nederland. Maar, gelukkig kun je een mangohouten meubel wel onder een overkapping zetten. Zo kun je toch nog een exotische sfeer creëren op je terras. Let er wel goed op dat je het meubel van mangohout vaker zult moeten behandelen met een beschermende Wood Care Kit. Ook zal het hout toch meer vatbaar zijn voor erosie. Om je meubel dus zo lang mogelijk mooi te houden, raden we aan om hem toch binnen te zetten.


Mangohouten meubels kopen?

Onder de indruk van alle voordelen? Als je mangohouten meubels kopen wilt, kun je bij MeubelBaas terecht. We hebben een groot assortiment aan kasten, tafels, en ook een grote hoeveelheid aan care kits voor het beschermen van je nieuwe meubels van mangohout. Kom gerust langs in onze vestiging in Apeldoorn aan de Vlijtseweg 134 en bekijk onze collectie. Ons team van jonge interieurspecialisten staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, en je advies te geven over welke mangohouten meubels het allerbeste in jouw interieur passen. Heb je een vraag, maar wil je deze op afstand stellen? Je kunt live met ons chatten via de website of een mail sturen naar service@meubelbaas.nl. Wil je ons bellen? Dat kan op 085-0608569.